T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SULTANGAZİ - Sultangazi Ortaokulu

Nasıl Daha Verimli Ders Çalışabilirim?

Verimli Ders Çalışma


VERİMLİ DERS ÇALIŞMA İÇİN ANNE- BABALAR NELER YAPABİLİR? 

 

 

 

 

     Uygun bir çalışma ortamı için ilk şart fiziksel koşullardır. İyi havalandırılmış bir çalışma odası, çalışma masası, uygun bir aydınlatma, gerekli araç-gerecin hazırlanması gibi konularda çocuğunuzu yönlendirin. Ayrıca çocuğun çalışma ortamında dikkat dağıtıcı unsurların bulunmaması da önemlidir. (poster, bilgisayar, televizyon, cep telefonu..vb.) 

 

 

 

 

 

     Çocuğunuzun bireysel özellikleri göz önünde bulundurularak hazırlanan bir çalışma programı çalışmanın verimini arttırmanın yanında, zamanı etkin kullanmasına da yardımcı olacaktır. Çalışma programı hazırlanırken dikkat edilmesi gereken noktalar programın uygulanabilir nitelikte olması, öğrencinin sosyal ihtiyaçlarının (molalar, serbest zaman vb.) da program içinde yer almasıdır.

 

 

 

     Her şeyden önce çocuğunuzun ders çalışma alışkanlığı geliştirebilmesi iç disiplin oluşturmasına bağlıdır. Çocuğunuzda iç disiplin oluşması için ona sorumluluklar ve görevler verin. Çocuğunuzun alışkanlıklarını ailece gözden geçirin. Örneğin; her gün aynı saatte ders çalışmaya başlaması için onu teşvik edin.

 

     Her zaman çocuğunuzu destekleyici bir tutum içinde olmaya çalışın. Okuldan geldiğinde onunla sıcak, yakın bir iletişime girin. Bu sıcak iletişim ona çalışma öncesinde moral verecek ve onu motive edecektir. 

 

     Küçük çocuklar dikkatlerini ancak kısa bir süre aynı konu üzerinde toplayabilirken, büyüdükçe bu sürenin arttığını unutmayın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                       Rehber Öğretmen N.Büşra AYDEMİR


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.05.2020 - Güncelleme: 28.12.2023 20:05 - Görüntülenme: 436
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
yok,